Για περίπου ένα μήνα έδωσε μάχη για τη ζωή του, ώσπου υπέκυψε στις 5 Φεβρουαρίου 2013, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του αλλά και σύσσωμο το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.
Γεννημένος στις 25 Απριλίου 1981 στο Μαρούσι, ο Αθανάσιος Μακρής μεγάλωσε στον Ταύρο, διέμενε στη Γλυφάδα και το Μαρκόπουλο Αττικής και έτρεφε μεγάλη αγάπη για το χωριό του «Πεντάγιοι Δωρίδας».
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Λοχίας Αμφίβιων Καταδρομών με ειδικότητα Κυβερνήτη πλωτών μέσων στο 4° ΕΤΕΘ Σάμου. Κατατάχθηκε στο Λιμενικό Σώμα τον Αύγουστο του 2002, ως δόκιμος Λιμενοφύλακας και μετά την ευδόκιμη αποφοίτηση του από τη Σχολή Λιμενοφυλάκων τοποθετήθηκε, στις 4 Μαρτίου 2003, στο Λιμενικό Σταθμό Γαυρίου Άνδρου. Ένα χρόνο αργότερα και έπειτα από τετράμηνη εκπαίδευση που περάτωσε επιτυχώς στη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ., τοποθετήθηκε στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, οπού και υπηρέτησε για επτά περίπου έτη. Από το Νοέμβριο του 2011 και μέχρι το θλιβερό συμβάν του θανάσιμου τραυματισμού του, υπηρετούσε στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον εκλιπόντα Αθανάσιο Μακρή του απονεμήθηκε ο βαθμός του Επικελευστή Λ.Σ., κατόπιν απόφασης του Αρχηγού Λ.Σ.
Οι ιδιαίτερες αρετές, η ευαισθησία και ο πλούσιος ψυχικός κόσμος, του αειμνήστου Αθανάσιου Μακρή, αναδείχθηκαν και από την ενασχόληση του με εθελοντικούς οργανισμούς και φορείς. Υπήρξε ενεργός Εθελοντής στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής, όπως επίσης και ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Παιδιών του φορέα «Χαμόγελο του Παιδιού», στην οποία διακρίθηκε για την συμμετοχή και δράση του. Η εν λόγω ομάδα ως αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς του θανόντος και για να τιμήσει την μνήμη του, μετονομάστηκε σε «Θανάσης Μακρής». Εκτός αυτών, διετέλεσε και επικεφαλής των Κυνοφιλικών Ομάδων της Βασικής Εκπαίδευσης Πιστοποιημένων Έρευνας Σκύλων.
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου, εις αναγνώριση της εθελοντικής του δράσης και προσφοράς, με απόφαση τους ονόμασαν την Πλατεία που ευρίσκεται εμπρός από το "Πηγάδι Σκαλτσά", επί της Λεωφ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ στον Ταύρο σε: ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΕΛΕΥΣΤΗ Λ.Σ. "ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΚΡΗ" ΘΑΝΟΝΤΑ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ