Μεταθέσεις για τρίτεκνους , πολύτεκνους ,σοβαρά ασθενείς


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Είναι ιδιαίτερα λυπηρό , δυο μέρες πριν την αλλαγή του χρόνου να πρέπει να ασχοληθούμε για άλλη μια φορά με το θέμα των μεταθέσεων.

 

Όμως μετά την έκδοση της  281515/12-2023 δ/γής ΔΠ Α΄ και την αυτούσια διαδικτυακή αναπαραγωγή της  (υπό τύπου ενημέρωσης άνευ επεξηγήσεων) για άλλη μια χρονιά  προκαλούν σύγχυση στα στελέχη καθώς προσπαθούν να καταλάβουν τι τελικά ισχύει μετά τις αλλεπάλληλες τροποποιήσεις του  έτσι και αλλιώς δυσνόητου  π.δ. 11/21 (μεταθέσεων)καθώς και πως αυτό εφαρμόζεται.

 

Εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών όσων εμπίπτουν στα οριζόμενα στο άρθρο παρ.1β) του π.δ. 11 , δηλαδή ΜΟΝΟ στελέχη πολύτεκνοι, οι γονείς τριών τέκνων ή οι γονείς ενός τουλάχιστον τέκνου με ανίατο ή δυσίατο νόσημα ή αναπηρία με ποσοστό 67% και άνω ή οι γονείς μονογονεϊκών οικογενειών ή χήροι, καθώς και οι πάσχοντες από ανίατα ή δυσίατα νοσήματα ή άτομα με αναπηρία με ποσοστό 67% και άνω.

 

Η τυχόν υποβολή αναφοράς από τα στελέχη που εμπίπτουν στα ως άνω αναφερόμενα θα τα θέσει στην διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων, στην κρίση από το συμβούλιο μεταθέσεων ΟΧΙ αποκλειστικά στον τόπο προτίμησης τους αλλά για μετάθεση ακόμα και σε μία από τις τρείς επιλογές τους ή ακόμα και σε μέρος ΜΗ επιλογής τους όπως αυτό έγινε πριν μερικούς μήνες κατά την εφαρμογή των νέων διαδικασιών του π.δ. μεταθέσεων.

 

Είναι πρόσφατο το τραγικό παράδειγμα των τακτικών μεταθέσεων του Οκτωβρίου όπου και μετατέθηκαν συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας ,τρίτεκνοι, πολύτεκνοι σε υπηρεσίες που δεν επιθυμούσαν μιας και δεν ενημερώθηκαν σωστά όταν υπέβαλαν τις ανάλογες αναφορές για το έτος 2023 αφού το πιθανότερο ήταν το να μη μετατεθούν στον τόπο συμφερόντων τους αλλά σε κάποια άλλη υπηρεσία μέσα από μία διαδικασία  τύπου «λοταρίας» . Όπως ήταν αναμενόμενο οι προσφυγές επί των μεταθέσεων αυτών έγιναν δεκτές . Τίθεται λοιπόν το ερώτημα προς τι όλο αυτό το μπάχαλο ; Ποιόν εξυπηρετεί τελικά;

 

Για τα στελέχη γονείς ενός τουλάχιστον τέκνου με ανίατο ή δυσίατο νόσημα ή αναπηρία με ποσοστό 67% και άνω  καθώς και οι πάσχοντες από ανίατα ή δυσίατα νοσήματα ή άτομα με αναπηρία με ποσοστό 67% και άνω, που ΔΕΝ υπηρετούν στον τόπο συμφερόντων τους και επιθυμούν μετάθεση σε αυτόν,  προτείνεται από την Ομοσπονδία μας (Π.Ο.Λ.) ως «ασφαλέστερη οδός» η υποβολή ατομικής αναφοράς για ένταξη τους στην διαδικασία των έκτακτων μεταθέσεων του άρθρου 19 παρ.1 περ.δ) και άρθρου 28 του π.δ.11/21 (έκτακτη μετάθεση λόγω πάθησης συζύγου ή τέκνου ή στελέχους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ανίατο ή δυσίατο νόσημα) όπου εξετάζεται αποκλειστικά και μόνο η μετάθεση τους προς τον τόπο επιλογής τους.

 

Για τα δε λοιπά στελέχη του άρθρου 15 παρ.1β),  στελέχη πολύτεκνοι ή γονείς τριών τέκνων ή γονείς μονογονεϊκών οικογενειών ή χήροι με το υπάρχον καθεστώς ΔΕΝ δύναται να διασφαλιστεί με κανένα τρόπο η μετάθεση τους σε κενή οργανική θέση του τόπου συμφερόντων τους και όχι σε άλλη Υπηρεσία ακόμα και ΜΗ επιλογής τους.

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (Π.Ο.Λ.) έχει επανειλημμένως αποδείξει ότι δεν συμμετέχει στην αναπαραγωγή των διαταγών του Αρχηγείου, που άλλωστε λαμβάνουν όλα τα στελέχη στα προσωπικά τους εμαιλ, αλλά προχωρά στην ουσιαστική ενημέρωση των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αφήνοντας σε άλλους το «λειτούργημα» του «ΠΑΠΑΓΑΛΟΥ».

 

Τέλος ευχόμαστε σε όλα τα στελέχη υγεία, ευτυχία και το έτος 2024 να φέρει τις επιθυμητές απαραίτητες αλλαγές στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς όφελος τόσο των στελεχών όσο και του ίδιου του Σώματος προκειμένου εκσυγχρονιστεί δομικά και επιχειρησιακά ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες προκλήσεις και απαιτήσεις.


Για το ΔΣ

Νεότερη Παλαιότερη