Πειραιάς,10/07/2024

κ. Γκίκα Στέφανο

2. Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων

κ. Κυριαζόπουλο Ευάγγελο

Θέμα: «Επιστολή σε ΥΝΑΝΠ κ. Στυλιανίδη Χρήστο για την προοπτική ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων.»

Κύριε Υπουργέ ,

το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ομοσπονδία μας έχει γίνει αποδέκτης της έντονης ανησυχίας συναδέλφων κάθε βαθμίδας αναφορικά με την προοπτική ενοποίησης των μετοχικών ταμείων Στρατού ,Αεροπορίας και Ναυτικού.

Η Π.Ο.Λ. τα τελευταία 2 έτη έχει πραγματοποιήσει δεκάδες παρεμβάσεις όπως και συναντήσεις με εκπροσώπους της Κυβέρνησης αλλά και με όλα τα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου σε μία κοινή προσπάθεια ανάδειξης του ζητήματος τόσο με τους εκπροσώπους των εν ενεργεία στελεχών όσο και με τους απόστρατους συναδέλφους της ΕΑΑΛΣ αλλά και σε κοινή γραμμή με τους θεσμικούς εκπροσώπους των στρατιωτικών ,καθώς είναι βέβαιο πως η ενδεχόμενη ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλου ποσοστού στα εφάπαξ και στα μερίσματα που αποτελούν τους κόπους ετών των υπηρετούντων στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ είτε βρίσκονται σε ενέργεια είτε σε αποστρατεία .

Θα θυμίσουμε πως με το P.S.I από το Μ.Τ.Ν αφαιρέθηκαν 62 εκ. ευρώ την ίδια στιγμή που στο χρεοκοπημένο από κακή διαχείριση Μ.Τ.Σ χαρίστηκαν 180 εκ.ευρώ. Το σημερινό έλλειμα του Μ.Τ.Σ. έχει φτάσει σε δυσθεώρητα μεγέθη και η ενοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των ταμείων θα οδηγήσει στην κατάρρευση των ασφαλιστικών υποδομών του Μ.Τ.Ν. που με κόπο και χρηστή διαχείριση έχουν καταφέρει να διατηρήσουν βιώσιμο αυτοί που εδώ και χρόνια έχουν διαχειριστεί τις τύχες του.

Κύριε Υπουργέ ,

επειδή μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσημη διάψευση από την Κυβέρνηση για την ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων ή για οποιαδήποτε μεταβολή αφορά τους πόρους και τα περιουσιακά τους στοιχεία και επειδή μεγάλος αριθμός συναδέλφων είναι έτοιμος να παραιτηθεί προκειμένου να κατοχυρώσει το εφάπαξ όπως αυτό υπολογίζεται μέχρι σήμερα θα θέλαμε να υπάρξει από πλευράς σας επίσημη ενημέρωση των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα ,με την Ομοσπονδία μας να τίθεται στη διάθεσή σας προκειμένου οι συνάδελφοι να έχουν την πληρέστερη και την πλέον αξιόπιστη πληροφόρηση προκειμένου να μη βρεθούν εξ απροόπτου σε δυσάρεστες εκπλήξεις .

Σε κάθε περίπτωση η Ομοσπονδία μας δεν θα επαναπαυθεί σε κάθε δήλωση ή πληροφορία που δεν θα προέρχεται δημόσια από έγκυρη Κυβερνητική πηγή .

Για το ΔΣ

%CF%83%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B4%CE%B1%20%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%85%2004-2024%20%CE%91%CE%B8%CE%BF%CF%852