Επιστολή προέδρου Π.Ο.Λ. προς τον Κεντρικό Λιμενάρχη Βόλου


                                                                          07/08/2024

                                                                                                                Προς: Κεντρικό Λιμενάρχη Βόλου

                                                                                                                           Πλοίαρχο ΛΣ ΖΑΡΑΖΑΝΗ Δημήτριο

 

Θέμα: «Επιστολή προέδρου Π.Ο.Λ. προς τον Κεντρικό Λιμενάρχη Βόλου »

Κύριε Λιμενάρχα,

η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων σας ως Κεντρικού Λιμενάρχη Βόλου εξέφρασε δημοσίως τη στήριξη στο πρόσωπό σας , έχοντας ως πάγια αρχή της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Λ.) την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων και δίνοντας βαρύτητα στη θέση των προϊσταμένων των υπηρεσιών καθώς καλούνται να διαχειριστούν σωρεία προβλημάτων κάθε φύσης που αφορούν στα στελέχη που βρίσκονται υπό τη διοίκησή τους.

Η αλήθεια είναι πως κατά τη  θητεία σας στο τιμόνι του Κ.Λ.Βόλου  το προσωπικό όχι μόνο δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα αλλά υπήρξαν και περιπτώσεις που δώσατε λύσεις σε σοβαρά ζητήματα που απασχόλησαν τους συναδέλφους τόσο σε προσωπικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο.

Δυστυχώς όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα προέκυψε ένα ιδιαίτερα λυπηρό για όλους μας  ζήτημα που θα μπορούσε κάλλιστα να αποφευχθεί αν είχατε κρατήσει διαφορετική στάση.

Αφορά στη διαταγή σας για απαγόρευση εργασίας, κατ'επέκταση και της χορήγησης της προβλεπόμενης αποζημίωσης τα Σαββατοκύριακα δηλαδή τα πενθήμερα ,σε δύο συναδέλφους οι οποίοι τυγχάνει να είναι μέλη της ειδικής ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών του Κ.Ε.Α. Βόλου.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Λιμενικής Αρχής του Βόλου, ενός από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας μας , με καθημερινή κίνηση χιλιάδων επιβατών και βασικός σταθμός της κρουαζιέρας στη πατρίδα μας , που ο Λιμενάρχης της απαγορεύει την εργασία τα Σαββατοκύριακα σε συναδέλφους που εργάζονται κανονικά τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η όποια διαφορά μεταξύ συναδέλφων θα μπορούσε να καταλήξει στην τιμωρητική στέρηση εργασίας και μισθού από τον Κεντρικό Λιμενάρχη Βόλου .

Για οποιοδήποτε υπηρεσιακό ή πειθαρχικό παράπτωμα των κατώτερων ο προϊστάμενος της υπηρεσίας μπορεί να εξαντλήσει την κείμενη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των υπηρεσιών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Θα πρέπει δε να διευκρινιστεί ότι η διαταγή αυτή ήταν γνωστή σε όλους μας καθώς τα 2 αυτά  στελέχη είχαν ενημερωθεί από τις αρχές Ιουλίου να μην προσέρχονται στην υπηρεσία τα Σαββατοκύριακα, κατ'επέκταση και για το ότι δε θα αποζημιωθούν για την παροχή πενθήμερης εργασίας.

Μέλη του σωματείου της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος τόσο με την υπηρεσιακή όσο και τη θεσμική μας ιδιότητα προσπαθήσαμε να σας μεταπείσουνε προκειμένου να ανακαλέσετε αυτή την πρωτάκουστη διαταγή σας .

 

Κύριε Λιμενάρχα

αφού διαπιστώσαμε την εμμονή σας σε αυτήν την απόφαση και αφού εξαντλήσαμε σε ανθρώπινο, υπηρεσιακό και συνδικαλιστικό επίπεδο κάθε δυνατότητα παρέμβασης, στο τέλος απευθυνθήκαμε σε ανώτερα υπηρεσιακά κλιμάκια μήπως και την ύστατη ώρα σας πείσουν να αλλάξετε γνώμη .

Φαντάζει σε όλους μας απίστευτο το γεγονός ότι από τα 7.889 στελέχη που υπηρετούν στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ οι μόνοι συνάδελφοι που δε θα λάβουν αποζημίωση για την πενθήμερη εργασία τον μήνα Ιούλιο και δε βρίσκονται σε κάποια άδεια, είναι οι 2 πυροτεχνουργοί του Κλιμακίου Ειδικών Αποστόλων του Βόλου.

Εκπροσωπώντας τους συναδέλφους ως πρόεδρος της Π.Ο.Λ. και της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ ότι συνάδελφοί μου τιμωρούνται με απώλεια μισθού μέσω μιας διαδικασίας που δεν προβλέπεται από καμία ηθική αρχή ούτε φυσικά ταιριάζει στο σύγχρονο πνεύμα του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ αφού οι τακτικές εμπάθειας και αυτού του είδους οι τιμωρίες παραπέμπουν σε άλλες εποχές που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, τη στιγμή μάλιστα που όλοι μας έχουμε βιώσει μετά και τα μνημόνια και την απειλητικά εκτινασσόμενη ακρίβεια το πόσο δύσκολο είναι να συντηρήσεις ως Λιμενικός το σπίτι και την οικογένειά σου.

Κύριε Λιμενάρχα μπορεί "Αρχηγού της υπηρεσίας πάσα αρχή παυσάτω" όμως , όπως εμείς δεν απειλούμε έτσι και δε δεχόμαστε απειλές από κανέναν.

Για τα όσα θα ακολουθήσουν υπαίτιοι δεν είναι ούτε οι 2 συνάδελφοι που τιμωρούνται με μείωση μισθού, ούτε τα στελέχη του Κ.Λ.Βολου ,ούτε φυσικά τα σωματεία μας που αντιδρούν σε μια τέτοια εξέλιξη που ενεργοποιεί μηχανισμούς που θα περιπλέξουν τη διαδικασία με απρόβλεπτες προεκτάσεις.

Την ευθύνη τη φέρετε αποκλειστικά εσείς.

Ελπίζουμε η αδικία εις βάρος των συναδέλφων να αποκατασταθεί έστω και ετεροχρονισμένα και να μην αντιμετωπίσουμε στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας .

 

                                                                                                                     Κυράνης Κωνσταντίνος

                                                                                                                              Πρόεδρος Π.Ο.Λ.



10%20%CE%B5%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20trasparent



Νεότερη Παλαιότερη