Ενέργειες της Ένωσης Λιμενικών Κ.Δ. Ελλάδος αναφορικά με δημοσίευση – ανάρτηση της 9ης Αυγούστου 2024 της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»

 


Θέμα: «Ενέργειες της Ένωσής μας αναφορικά με δημοσίευση – ανάρτηση της 9ης Αυγούστου 2024 της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

 

Η Ένωσή μας, στο πλαίσιο της καταστατικής της λειτουργίας και κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, προχώρησε, μέσω του νομικού της συμβούλου, σε εξώδικη πρόσκληση, δήλωση και επιφύλαξη προς την εταιρεία με την επωνυμία «Π. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι.Κ.Ε.», αναφορικά με το δημοσίευμα της 9ης Αυγούστου 2024. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική της έκδοση, δημοσίευσε άρθρο στο οποίο αφήνονται σαφείς αιχμές και σκιές για στελέχη που υπηρετούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, στηριζόμενη δε σε «ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες» θίγοντας με τον τρόπο αυτό την προσωπικότητα, την επαγγελματική αρτιότητα και την ηθική ακεραιότητα στελεχών του Λιμενικού Σώματος.  


Κάνουμε γνωστό προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ένωσή μας, πιστή στις καταστατικές της αρχές, δηλώνει ότι θα βρίσκεται απέναντι σε οποιαδήποτε πράξη ή λόγο που αποσκοπεί στη μείωση και προσβολή της τιμής και της υπόληψης των συναδέλφων μας. Η εργασία του Λιμενικού δεν είναι απλώς ένα επαγγελματικό καθήκον, αλλά αποτελεί ζήτημα εθνικής σημασίας, καθώς το Λιμενικό Σώμα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προστασία της πατρίδας και των πολιτών της. Παράλληλα, θεωρούμε καθήκον μας να προασπίσουμε το επάγγελμά μας από αδικαιολόγητες κριτικές ή παρανοήσεις που υπονομεύουν την αξία και την αποστολή μας. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζεται η συμβολή του Λιμενικού Σώματος στην κοινωνία και να αποτρέπονται προσπάθειες που στοχεύουν στη διαστρέβλωση ή υποτίμηση του έργου μας. Η διαφύλαξη της επαγγελματικής μας ακεραιότητας είναι αναγκαία για τη συνέχιση της προσφοράς μας με αφοσίωση και υπευθυνότητα.





Νεότερη Παλαιότερη