Νέο ΠΔ ιεραρχίας-προαγωγών στελεχών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ - Αναλυτικοί Πίνακες

 


Η Ομοσπονδία μας ενημερώθηκε για το κείμενο προσχεδίου Π.Δ που αφορά στην τροποποίηση του Π.Δ 81/12 "Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής."

Στο προηγούμενο χρονικό διάστημα στις συναντήσεις με την Στρατιωτική και Πολιτική ηγεσία η Π.Ο.Λ. είχε τονίσει την ανάγκη προώθησης ρυθμίσεων που αφορούν στην ιεραρχία των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ όπως αυτές παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του διεκδικητικού μας πλαισίου στο πρόσφατο συνέδριο στη πόλη του Βόλου με ιδιαίτερη έμφαση στην εξέλιξη των Αξιωματικών, την κατάργηση των ειδικών τυπικών προσόντων για τους εκ ΔΥΛΣ αλλά και τον καταληκτικό βαθμό των προερχόμενων στελεχών εκ ΛΦ.

Θεωρούμε σημαντικό πως μεγάλο μέρος των προτάσεών μας έχουν συμπεριληφθεί στο προσχέδιο του ΠΔ ενώ διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για κάποιες αλλαγές  για τις οποίες θα απαιτηθεί μελέτη και διαβούλευση ώστε να μην αδικηθεί κανείς.

Παραθέτουμε αναλυτικούς  πίνακες συγκρίνοντας τα έτη παραμονής που θα ισχύουν με αυτά που προβλέπονται από το ΠΔ 81/12 ανά κατηγορία και βαθμό προκειμένου να ενημερωθούν όλα τα στελέχη για τις αλλαγές που επίκεινται .

Στο προσεχές χρονικό διάστημα θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις από την Ομοσπονδία μας ώστε το τελικό κείμενο να αποφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα στελέχη κάθε βαθμού. 

Η Ομοσπονδία μας θα παραμείνει σταθερή στα θεμελιώδη ιδεώδη της δημοκρατίας και του συνδικαλισμού θέτοντας όλα τα δεδομένα στο " φως" προκειμένου να μην υπάρχει ίχνος κρυφών διαβουλεύσεων και ενεργειών που μας οδήγησαν στα τραγικά αποτελέσματα του ΠΔ Μεταθέσεων 11/21 , του ΠΔ  86/22 για «Καταστάσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής» που αφορά στις περιπτώσεις με σοβαρά προβλήματα υγείας και στο προκλητικό ΠΔ  56/23 για την ιεραρχία των στελεχών που προήγαγε στον επόμενο βαθμό τους μισούς και τους υπόλοιπους τους κρατά στάσιμους εις αεί.


Ακολουθούν σχετικοί αναλυτικοί πίνακες









Για το ΔΣ

%CF%83%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B4%CE%B1%20%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%85%2004-2024%20%CE%91%CE%B8%CE%BF%CF%852


10%20%CE%B5%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20trasparent




Νεότερη Παλαιότερη